Je staat op het punt een reis te beginnen, een reis door je eigen innerlijk leven.
Het is je eigen persoonlijke ontdekkingstocht, dat is een mooi gegeven. 
Je lichaam is de reis en het is de plaats waar je begint.
Het zijn je eigen voeten wat je met de fysieke wereld verbindt

 

 

Het lopen van een labyrint is een meditatieve weg. Je beloopt het fysieke pad naar je innerlijk leven, jouw centrum. Het is het een ontdekkingstocht in jezelf. Het is één pad die naar het centrum van het hart van het labyrint leidt. Je hoeft geen keuzes te maken. Je voeten belopen het pad. Je hoofd kan tot rust komen waardoor er meer ruimte komt om de signalen van je lichaam, gevoelens en intuïtieve ingevingen waar te nemen. Het hart van het labyrint is de bestemming van je innerlijk voetenpad. Je kunt met een vraag naar binnen gaan of met iets waarmee je worstelt. Het labyrint is dan een middel om het antwoord in jezelf te vinden. Om inzichten te krijgen op bepaalde vraagstukken of thema's in je leven. 

 

Chakra labyrint uitleg

Het chakra labyrint kent zeven paden. Die corresponderen met de zeven hoofdchakra’s: de zeven energiewielen die elk lichaam om zich heen heeft. Het labyrint kent één pad naar binnen en één pad naar buiten. Na het naar binnen lopen naar het centrum van het labyrint ga je dezelfde weg naar buiten en neem je de opgedane wijsheid en inzichten met je mee. Je loopt dus een geleid pad. Dat zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op je innerlijk voetenpad.

 

Helende werking op de chakra’s

Het lopen van het chakra labyrint heeft een positief effect op lichaam, geest en de chakra’s en heffen zo nodig blokkades op. Door deze fysiek te lopen van het labyrint kan de energie vrijer doorstromen en je voelt je vitaler, energieker. Het is heel mindfulness. Het maakt juist je mind less ful!

 

4 seizoenen labyrint

We volgen dan de 4 seizoenen in het chakra labyrint. In het leven rond ons en in onszelf ervaren we de steeds wisselende seizoenen. De natuur in ons en de natuur die ons omringt zijn onderhevig aan wetten van ontluiken, bloeien, verwelken en sterven. Het is een eeuwig patroon van leven en dood en opnieuw leven. Bomen laten dat heel goed zien wat voor bijzondere kracht de natuur heeft. Uit hele kleine zaadjes kunnen hoge, sterke bomen groeien. De bomen krijgen in de lente nieuwe bladeren, ze bloeien en dragen nadien vruchten. Voor de winter verliezen ze hun bladeren om de gehele cyclus het volgende jaar weer van voren af aan te laten beginnen.